Cum aleg scaunul auto pentru copii? Ghid de cumpăraturi online pentru scaune auto.

         Acest articol a fost scris în urma experienței a sute de părinți care au achiziționat scaune auto online și nu au fost întotdeauna multumiți cu alegerea facută. Ne propunem să evidențiem câteva lucruri foarte importante de luat în considerare înaintea achiziționării unui scaun auto pentru copilul tău. Internetul e plin de oferte de preț și de magazine online care vând scaune auto, consideră acest articol un “Ghid de cumpăraturi online pentru scaune auto”.
         Ok! Deja știi ce fel de scaun să alegi! In funcție de vârsta, greutatea, sau înalțimea copilului, ai ales un scaun rotativ sau evolutiv sau RF prelungit. Însă, mai sunt cateva lucruri de considerat. Iată 5 sfaturi de care să ții cont înainte să cumperi un scaun auto pentru copil:
 

1. Verifică furnizorul

          În online vei găsi foarte multe firme care vând scaune auto pentru copii. Cele mai multe dintre ele sunt doar magazine online, fară a avea un punct de lucru fizic unde ai putea vedea/testa scaunul. Îți recomandăm să alegi un magazin care are și un punct de lucru fizic din 2 motive:
          a) În cazul în care ai nevoie de ajutor cu montajul scaunului, cu anumite reglaje ale acestuia, sau ai nevoie de consultanță în legătură cu scaunul achiziționat, îți va fi mult mai ușor să mergi în showroom și să primești toate aceste lucruri, decât să încerci să le obții telefonic.
           b) În cazul în care ai o problemă cu scaunul auto cumpărat, poți rezolva mult mai ușor și mai repede problema. Atunci când cumperi un scaun auto de la Baby Grizz, dacă apare o problema cu scaunul achiziționat, în garanție, sau nu, îți vom oferi la schimb, gratuit, un scaun pe care să îl folosești până la remedierea problemei.
           În cazul în care ai achiziționat online de pe babygrizz.ro, și nu poți ajunge în showroom, îți vom trimite un scaun auto pentru copilul tău, prin curier și vom ridica scaunul tău pentru evaluare, reparații sau schimb.
 

2. Verifică condițiile de retur și garanție

          Știm că secțiunea “Termeni și condiții” este des ignorată, și pe bună dreptate, iți ia o veșnicie să parcurgi toate paragrafele, însă alocă-ți puțin timp pentru a verifica măcăr condițiile de retur și cele de garanție. Sunt șanse ca scaunul pe care l-ai achiziționat pentru copilul tău să nu se potrivească așa cum ai sperat, așa că asigura-te că îl poți returna ușor. De asemenea, verifică și condițiile pentru obținerea garanției produsului, verifică condițiile pentru care se aplică garanția și termenul de soluționare. Atenție la următorii indicatori: Atunci când comanzi un produs trebuie să primești neapărat un email cu informații despre comanda ta: număr de comandă, produsele comandate, prețul lor și perioada de livrare, indiferent dacă plătești ramburs sau online. În cazul în care nu primești acest e-mail îți recomandăm să iei legătură cu cineva de la magazinul online și să îi rogi să iți trimiță aceste informații. Dacă tot nu le primești ar fi bine să anulezi comanda și să te îndrepți către alt magazin.
 

3. Citește testimoniale despre produs, dar și despre magazin

          Vedem frecvent că unele produse au 200 de review-uri și o notă de 4.5 din 5. Suntem tentați să considerăm că e un produs bun, însă i-ați timp și citește câteva dintre review-uri. Uită-te în special la cele negative! S-ar putea ca experiența ta să fie exact ca a acelor părinți.
 

4. Verifică dacă scaunul ales a fost testat de instituții independente

          Instituții precum ADAC, PLUS, WHICH sau NHTSA testează anumite scaune și oferă un scor în funcție de cât de sigure, ergonomice și ușor de folosit sunt. Dacă scaunul ales de tine a fost evaluat de una din instituțiile menționate mai sus, și a obținut o notă bună, ai certitudinea că ai făcut o alegere bună.
                      
 

5. Alege Brand

          Brandurile renumite în sectorul produselor pentru copii, investesc foarte mult în perfecționarea și în inovarea produselor lor. În mod particular, Brandurile renumite în industria siguranței auto pentru copii, investesc foarte mult în tehnologii noi, în cercetare și dezvoltare pentru a produce cele mai sigure și cele mai confortabile scaune auto. Nu e de mirare că vei găși și regăsi, an de an, aceste branduri pe lista câștigătorilor testelor auto precum ADAC, Plus, OAMTC. Printre Brandurile care investesc continuu în siguranță micului pasager enumerăm Avionaut, Axkid, Besafe, Britax Romer, Cybex, Graco sau Maxi-Cosi, Graco.
          Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea scaunului auto pentru copilașul tău, nu ezita să ne dai un email!

          Spor la shopping!

Suport clienti Va stam la dispozitie in intervalul LUNI - VINERI 10:00-16:00. Timp maxim de raspuns - 1 zi lucratoare

0771 736 067 office@babygrizz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!