Te asteptam sa ne vizitezi in magazinul nostru fizic din Brasov, strada Soarelui 8A, zona Saturn.

De ce “Cu spatele la sensul de mers”? Simplu, este mai sigur! Iata 3 motive care să te convingă.

De ce “Cu spatele la sensul de mers”? Simplu, este mai sigur! Iata 3 motive care să te convingă.
    

       Transportul copiilor în scaune auto cu spatele la sensul de mers este o alegere minunată pentru a le asigura micuților noștri călătorii sigure și pline de distracție! Aceste scaune oferă o protecție suplimentară și se asigură că aventurile în mașină sunt cât mai sigure posibil.

 

1. Siguranța pe primul loc


         Știai că scaunele auto cu spatele la sensul de mers sunt special concepute pentru a proteja coloana vertebrală în creștere a copiilor? Ei bine, da! Aceste scaune minunate distribuie forțele impactului în mod inteligent, protejând capul și gâtul micuților în caz de accident.

           Și uite un secret: transportul cu spatele la sensul de mers are o protecție suplimentară în cazul coliziunilor frontale. Copilul tău este de 5 ori mai în siguranță, în eventualitatea unui accident, dacă circulă cu spatele la sensul de mers. Asta înseamnă că îți poți duce puiul în călătorii fără griji și te poti bucura de fiecare moment alături de el.

           În cazul unui impact lateral, un scaun auto cu spatele la sensul de mers va fi de departe mai sigur decât unul cu fața la sensul de mers. Punând cele 2 tipuri de scaune într-un scenariu real de accident, vei întelege mai bine acest lucru.

Accidentele în viata reală nu sunt la fel ca simulările din cadrul testelor. În realitate, acestea nu se întamplă la un unghi de 90°. Cele mai frecvente dintre accidentele rutiere din lateral se produc la un unghi între 30° si 70̊°. De regulă, înainte de coliziune, șoferul anticipează impactul și instinctiv frânează. În acel moment, în cazul scaunelor cu spatele la sensul de mers, copilul intră în zona de protecție a scaunui fiind protejat în totalitate. În cazul în care copilul stă într-un scaun cu fața la sensul de mers, în momentul frânării, copilul este împins în afara scaunului și va fi expus fortelor impactului lateral.




   

2. Confort suplimentar

           Pe lângă faptul că sunt super sigure, scaunele cu spatele la sensul de mers sunt și foarte confortabile pentru copii. Ele asigură o poziție corectă și relaxată a corpului micuțului tău, permițându-i să se bucure de călătorii fără griji.

           Cu cât crește copilul, spațiu de la picioare va fi mai limitat și mulți dintre părinți consideră că micuții lor nu mai au spațiu suficient pentru picioare și că stau “înghesuiți”. Însă, copii sunt mult mai flexibili decât adulții. Ei își vor așeza picioarele pe spătarul banchetei, sau și le vor ține încrucișate, făra să le amorțească sau să aibă dureri.

            Într-un scaun cu fața la sensul de mers, copii nu vor ajunge cu picioarele pe podea. În călătoriile lungi piciorușele micuților vor amorți. Pentru a-și crea un confort al picioarelor, copiii și le vor sprijini în scaunul din fața lor. De aceea, mulți parinți se plâng că micuții lor împing cu picioarele în scaunul din față.


                          


3. Tranziție ușoară la înălțător cu spătar

         Scaunele auto cu spatele la sensul de mers sunt concepute să fie utilizate pentru o perioadă mai lungă de timp. Cele mai multe dintre acestea pot fi folosite până la înălțimea de 125 cm, aproximativ 7 ani.

Cu cât copilașul este mai mare, cu atât va înțelege mai bine utilitatea și modul de folosire al centurii mașinii.

         În cazul scaunelor rotative sau a celor exclusive cu fața la sensul de mers centurile în 5 puncte pot fi folosite până la maxim 105 cm înălțime. Copiii ajung la această înălțime în jurul vârstei de 4 ani.  La vârsta aceasta  există riscul ca micuțul tău să nu înțeleagă foarte bine importanța purtării centurii și să o poarte incorect. În acele momente, când centura mașinii nu trece corect peste claviculă și peste bazin, copilul  este expus riscului de a fi rănit grav în cazul unui incident rutier.

          În jurul vârstei de 7 ani, copii vor înțelege mult mai ușor importanța purtării corecte a centurii auto.

Tip: Ajută foarte mult dacă toți pasagerii mașinii vor purta centura atunci când călătoresc cu mașina. 



  

Concluzii:

          Transportul copiilor în scaune auto cu spatele la sensul de mers va oferi o protecție suplimentara micuților în timpul călătoriilor cu mașina. Investiția într-un scaun auto adecvat și orientarea corespunzătoare a acestuia vor face diferența în prevenirea rănilor în cazul accidentelor grave. Siguranța copiilor noștri ar trebui să fie întotdeauna o prioritate absolută în călătoriile rutiere. La drum bun și călătorii minunate în siguranță alături de prichindelul tău! 🚗👶

Suport clienti Va stam la dispozitie in intervalul LUNI - VINERI 10:00-16:00. Timp maxim de raspuns - 1 zi lucratoare

0771 736 067 office@babygrizz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!