Te asteptam sa ne vizitezi in magazinul nostru fizic din Brasov, strada Soarelui 8A, zona Saturn.

Cum alegi scoica potrivită pentru copilul tău?

Cum alegi scoica potrivită pentru copilul tău?
Dintre toate cumpărăturile pe care le vei face pentru nou-născutul tău, scoica va fi cea mai importantă.

În scoică va merge pentru prima oară cu mașina, de la maternitate acasă, așa că trebuie să te asiguri că faci alegerea corectă.

De ce anume să ții cont?

         Scoica trebuie aleasă în funcție de greutatea bebelușului la naștere, greutate care poate fi estimată la ultima ecografie înainte de naștere.

         Pentru bebelușii mici sau foarte mici vom alege o scoică ce pornește de la 40cm – Maxi Cosi Pebble 360, Maxi Cosi Coral 360,  Avionaut Pixel Pro. Aceste scoici sunt dedicate bebelușilor mici, având un insert foarte bine structurat, care oferă bebelușilor susținere atât pentru cap, cât și pentru corp.


Pentru bebeluși cu o greutate normală, vor fi  potrivite toate scoicile care pornesc de la 45 cm – Maxi Cosi Pebble Pro, Graco Snugessentials, Cybex Aton M, Besafe izi Go Modular X1.

          Insistăm pe alegerea unei scoici cu rezultate bune la testele suplimentare, pentru că punem siguranța bebelușului pe primul loc. Într-o scoică testată bebele va fi total protejat în eventualitatea unui accident, dacă este asigurat cum se cuvine în scoică, iar scoica este montată corect.

         Testele suplimentare analizează atât rezistența scoicii în eventualitatea unui impact frontal, a unui impact lateral, precum și ușurința de folosire, ergonomia și toxicitatea materialelor care intră în contact cu pielea bebelușului.

          Este important să verifici în detaliu rezultatele testelor independente – ADAC, OAMTC, PLUS, WHICH – pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

          Aceste teste analizează și modalitatea de instalare și semnalează atunci când o scoică este predispusă pentru o instalare incorectă, fie este greu de cuprins cu centura mașinii, fie alunecă pe banchetă.

Cum montezi scoica în mașină? Centura mașinii sau bază isofix?

          Indiferent de metoda de montare, scoica trebuie orientată cu SPATELE LA SENSUL DE MERS!

         Multe scoici de pe piață pot fi montate pe bază isofix, ceea ce ușurează mult instalarea scoicii. Unele baze permit chiar rotirea scoicii la 90 grade, pentru poziționarea mai ușoară a bebelușilor în mașină.

         Totuși, în primele luni de viață, poziția nou-născutului în scoica montată în centură poate fi mai bună decât în scoica montată pe baza isofix. Întotdeauna testează ambele variante pe mașina proprie, pentru a te asigura că bebele stă confortabil și căile respiratorii nu sunt suprimate.

          Dacă ți se pare greu să montezi scoica în centura mașinii, află că după 2-3 repetări vei deveni expert!

Urmează pașii de mai jos:

1. Partea de jos a centurii trece peste picioarele bebelușului, prin ghidaj, clipsezi centura, iar parte de sus trece prin spatele scoicii, prin spatiul dedicat.

2. Asigură-te că tensionezi bine centura, astfel încât scoica să nu mai miște pe banchetă și ești gata de drum.

3. Bara scoicii – are rol antirastunare – trebuie să rămână ridicată pe parcursul călătoriei.

4. Niciodată nu fixa scoica de scaunul din față!

5. Daca montezi scoica pe scaunul din față, dezactivează airbagul frontal!


Cum aranjezi bebelușul în scoică?

Îmbracă bebelușul în haine subțiri și lejere, din materiale naturale – tensionarea centurilor va putea fi făcută mult mai ușor și mai bine.
Așază bebele cu fundulețul în scobitura scoicii, și capul în tetiera acesteia. Asigură-te că centurile îi pornesc dintr-un punct mai jos de umăr și îi îmbrățișează trupușorul. Centurile trebuie tensionate pe corpul bebelușului până când acestea nu mai pot fi ciupite.

Durata călătoriei

 Un nou-născut nu trebuie să petreacă mai mult de 30 minute din 24 ore în scoica auto!
 Studiile au arătat că poziția în scoică – bebelușul ridicat la un unghi de 30-40grade –
poate afecta capacitatea cardio-respiratorie a bebelușilor, atât pentru cei prematuri, cât și pentru cei născuți la termen. Acest luru se datorează faptului că bebelușii nu au mușchii suficient dezvoltați pentru a-și ține capul ridicat, iar căile respiratorii sunt suprimate.

 În primele luni este bine să vă limitați la drumurile până la pediatru și înapoi. Dacă bebelușul adoarme în scoică în drum spre casă, transferați-l în pătuț sau în landou pentru a-și continua somnul.

Pentru plimbările prin parc landoul este opțiunea ideală.

 
Să recapitulăm:

1. Îmbracă bebelușul în haine subțiri și acoperă-l cu o păturică dacă este nevoie.
2. Strânge bine centurile scoicii pe bebeluș.
3. Așază scoica în isofix, urmărind markerii verzi pentru montajul corect, sau instalează scoica cu spatele la sensul de mers, în centura mașinii și tensionează centura.
4. Ridică bara anti-răsturnare.
5. Dezactivează airbagul frontal dacă montezi scoica pe scaunul din față.
6. Limitează călătoriile la 30 minute în 24 ore pentru bebelușul nou-născut, și la 2 ore în 24 ore pentru bebelușul mai mare, care deja își ține sigur capul. 
7. Nu lăsa bebelușul nesupravegheat pe durata călătoriei, fie că stai lângă el, fie că folosești o oglindă retrovizoare.
8. Nu hrăni bebelușul în scoică, în timp ce mașina este în mișcare.
9. Nu folosi scoica atașată pe cărucior pentru plimbările lungi atunci când bebelușul este foarte mic. Cea mai sigură poziție de somn pentru bebeluș este pe spate, în pătuț sau în landou.


            Pentru consiliere în alegerea scoicii auto nu ezita să contactezi echipa Baby Grizz!
Consilierii noștri în Siguranță Auto Copii te pot ajuta să alegi scoica potrivită, să o montezi corect și să aveți un start bun în calatoriile cu mașina.
 

Suport clienti Va stam la dispozitie in intervalul LUNI - VINERI 10:00-16:00. Timp maxim de raspuns - 1 zi lucratoare

0771 736 067 office@babygrizz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!