Te asteptam sa ne vizitezi in magazinul nostru fizic din Brasov, strada Soarelui 8A, zona Saturn.

Asaza-te in fata atunci cand plecati la drum!

Asaza-te in fata atunci cand plecati la drum!

 

    Unde ar fi mai sigur pentru adulti sa stea in masina atunci cand calatoresc impreuna cu copilul? In spate, langa copil, sau pe locul pasagerului din fata?

    Mai mult de 50% dintre parinti, in special mamele, calatoresc in masina pe bancheta din spate, langa copil. Motivele pentru a calatori astfel sunt multe, dar oare cat de sigur este asa?

   Parintii aleg sa calatoreasca in spate din dorinta de a-l supraveghea constant pe micut si de a-l ajuta cu tot ce are nevoie.
   La baza acestei alegeri stau sentimentele de frica si de incertitudine.

   Daca se ineaca? Daca se trezeste si se sperie pentru ca e singur? Daca nu il vad?


   Un alt motiv pentru care parintii aleg sa stea in spate langa copil este acela ca micutii au o pozitie incomoda in scaun si au nevoie de suport, fie le cade capul la somn, fie nu sunt asigurati suficient cu centurile. Acest lucru nu ar trebui sa se intample cu un scaun potrivit varstei, compatibil cu masina, si montat corect.

***Pentru a evita astfel de experiente, va recomandam sa luati legatura cu consilierii nostri specializati in siguranta auto pentru copii.


   Motivele pentru care parintii aleg locul din spate par a fi suficient de convingatoare, insa, "De ce ar fi mai bine sa stam pe locul pasagerului din fata?"


   Pe scurt, pentru ca e mult mai sigur!

   Calatorind pe locul pasagerului din fata, atat parintele, cat si copilul vor fi mult mai in siguranta.

   Pe larg, sunt cel putin 5 motive pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi unde te pozitionezi in masina.



 

  1. Cei mai multi adulti nu poarta centura pe locurile din spate.
  2. Locul pasagerului din fata dispune de mai multe sisteme de siguranta: airbag-uri, centuri pretensionate, care protejeaza suplimetar in caz de coliziune.
  3. Atunci cand calatoresc in spate, parintii sunt tentati sa se aseze pe locul din mijloc al banchetei pentru a fi cat mai aproape de copil. Deseori parintele se apleaca inspre copil pentru a-l verifica, pentru a-l alina daca plange sau pentru diferite activitati distractive. In acel moment centura masinii nu mai sta pozitionata corect pe corpul parintelui pentru a-i oferi protectia necesara.
  4. In cazul unui accident, corpul se va misca necontrolat. Stand atat de aproape de copil, parintele il poate lovi cu mainile si il poate rani foarte tare.
  5.  Pe locurile din spate spatiul de la picioare este limitat, iar in cazul unui accident adultul din spate se poate rani serios la membrele inferioare.


     

  In cazul in care nu te-am convins ca este mai sigur sa calatoresti in masina pe locul pasagerului din fata, si vei calatori in spate, iata cateva sfaturi de care sa tii cont:
  1.  Poarta centura de siguranta! 
  2. In cazul in care copilul plange sau are vreo nevoie, opreste masina si acorda-i toata atentia, in siguranta.
  3. Pastreaza-ti pozitia corecta pe scaun, asigura-te ca centura trece peste clavicula, si peste oasele bazinului.
  4. Asaza-te pe locul de langa portiera masinii si pastreaza locul din mijloc ca "distanta de siguranta".
  5. Regleaza tetiera pentru inaltimea ta.
 

    Si daca tot nu te-am convins, urmareste urmatorul clip: https://www.youtube.com/watch?v=vc6EQmYa4TE , pentru a vedea ce se intampla cu corpul unui adult pe bancheta din spate. 
Photo WHICH.

Suport clienti Va stam la dispozitie in intervalul LUNI - VINERI 10:00-16:00. Timp maxim de raspuns - 1 zi lucratoare

0771 736 067 office@babygrizz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!